maandag 23 april 2012

dagboek deel 2

datum 27-8-91

Vandaag moesten we om 08-15 uur in het Academisch ziekenhuis zijn. Er hebben eerst twee oogartsen naar je gekeken. Ze constateerden gelijk al dat je staar op je ogen hebt. Een professor werd erbij gehaald. Die heeft ons toen verteld dat het staar was en dat je zo snel mogelijk geopereerd moest worden. Papa en mama schrokken wel toen de professor ons dat vertelde. We werden gelijk naar de opnamezuster gebracht om de opname te regelen.


---------------

datum 5-9-91

Vandaag word je opgenomen. Om 09.30 uur moesten we ons melden op de opname bij het Academisch ziekenhuis. Vanaf daar gaan we naar de polikliniek oogheelkunde. Daar vandaan worden we door een zuster naar afdeling k2va gebracht. Daar moeten we wachten op de oogarts. Als de oogarts komt moet zij even naar je ogen kijken en even je hart en longen beluisteren. Alles is prima in orde dus je mag naar de kinderafdeling m1va. We worden daar opgevangen door een broeder. Hij brengt ons naar een kamertje waar je eerst de fles kunt krijgen want je huilt van de honger. Daarna komt er een zuster met een broeder aan om allemaal vragen aan ons te stellen. Ze vragen wat je hebt, wat je eet en hoelaat je de fles krijgt. Als dat allemaal gebeurd is dan brengen ze ons naar de zaal waar je komt te liggen. Je komt op een grote zaal waar nog 3 kinderen liggen. Je mag naast Guus liggen. De rest van de dag word er niks aan je gedaan. Alleen de narcotiseur komt langs om te zeggen dat je morgen om 08.00 uur word geopereerd aan je rechter oog. Je mag snachts om 4 uur de fles nog hebben omdat je nuchter moet zijn voor de operatie. Papa en mama gaan om 19.00 uur weer naar huis. We vinden het heel erg om je daar achter te laten. Toen we thuis kwamen zaten Patrick en Monique en opa en oma al op ons te wachten. Ze waren blij dat ze van ons hoorden dat je zo opgewekt was toen papa en mama bij je weg gingen. Er was ook nog een kaartje voor je gekomen.


---------------

datum 6-9-91

Vandaag word je geopereerd. Mama en een buurvrouw komen om 07.15 uur in het ziekenhuis. Je was heel vrolijk toen we bij je kwamen. We hebben je in bad gestopt. Toen je klaar was werd je om 07.45 uur naar de ok gebracht. De narcotiseur zei nog tegen je 'zeg maar tegen je moeder dat we goed op je zullen passen" toen reden ze met je weg. Mama en de buurvrouw moesten weer met de zuster mee naar de afdeling. Mama moest wel huilen toen ze je daar wegreden. Om 09.00 uur kwam papa in het ziekenhuis die was ook heel zenuwachtig. We hebben tijdens de operatie koffie gedronken en we zaten maar op de klok te kijken en gedacht ‘hoelang duurt het nou nog’? Eindelijk was het 10.00 uur de operatie is afgelolpen. Papa mama en de buurvrouw werden door de zuster naar de verkoeverkamer gebracht. Daar lag je dan bij een zuster op schoot. We konden je haast niet zien want ze hadden een dekentje om je heen gedaan. Mama mocht je op schoot nemen. We wilden allereerst zien hoe je oog eruit zag. Ze hadden er een pleister op gedaan met een plastic glaasje erin. Om plusminus 12.00 uur mocht je weer naar de zaal. De buurvrouw is toen naar huis gegaan. Toen je op de zaal kwam duurde het niet lang of je begon te huilen van de honger. Je mocht van de zuster 100 cc melk drinken maar je had er toch niet genoeg aan want toen de fles leeg was begon je weer te huilen. We vroegen aan de zuster of je nog wat mocht hebben. 'Nou zei de zuster als ze niet misselijk is of begint te overgeven dan mag het wel". Je hebt toen nog eens 100 cc opgedronken. Toen s'middags de fles van het infuus leeg was mocht het infuus er ook weer af. De rest van de dag heb je het meest geslapen. Papa en mama zijn om 18.30 uur weer naar huis gegaan.


---------------

datum 7-9-91

Hoera je mag weer naar huis. Om 08.15 uur waren papa en mama in het ziekenhuis. Mama heeft je eerst in bad gedaan. Om 09.00 uur moesten we met de zuster mee naar afdeling k2va daar moest de oogarts even naar je oog kijken. Alles zag er goed uit. Mama moet nog wel steeds druppels in je ogen doen. Toen mochten we naar huis. Thuis wachtte Patrick, Monique en opa en oma op je. Ze waren allemaal blij dat je er weer was. Van de buren kreeg je een bosje gele rozen. Je andere oma kwam ook nog even naar je kijken. Je andere opa kon niet eerder als zondagavond naar je komen kijken. Nu maar lekker uitrusten en wachten op de volgende operatie op 12-9-91.

---------------

3 opmerkingen:

  1. Heftig zeg!!
    Zo jong en gelijk al 2 opeaties!!!
    Verschrikkelijk lijkt me dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het blijft helaas niet bij maar 2 operaties.........

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een indrukwekkend stuk weer... Ja, ik werd ook vroe geopereerd hoor en moest ook vaak onder narcose omdat ik mijn ogen anders niet open deed

    BeantwoordenVerwijderen